Newsy z Agencji TVN w warszawskich tramwajach

24.03.2014

Pasażerowie warszawskich tramwajów mogą podczas podróży oglądać serwisy informacyjne na zamontowanych w wagonach ekranach LCD. Materiały dostarcza Agencja TVN.

Na mocy umowy między TVN Media i Spółką Tramwaje Warszawskie dwa razy dziennie
(o godz. 6 i 14) Agencja TVN dostarcza materiały wideo w postaci gotowych serwisów informacyjnych. Składają się na nie materiały dotyczące najważniejszych wydarzeń z kraju i ze świata, motoryzacji, sportu, show-biznesu, a także mapy z prognozami pogody.

Materiały wideo są przygotowywane przez newsroom Agencji TVN na podstawie materiałów publikowanych w serwisie agencyjnym x-news.pl. Dzięki temu w tramwajach (typu SWING) pojawiają się zarówno materiały newsowe pochodzące z kanałów TVN jak i od CNN Newsource, czy stacji zrzeszonych w European News Exchange.

- Dostarczamy nasze wideo wszędzie tam, gdzie są widzowie poszukujący aktualnych informacji z kraju i ze świata. Powiększony na początku roku newsroom Agencji TVN jest w stanie dostosowywać materiały wideo do różnych platform nowych mediów – mówi Tomasz Nabakowski, dyrektor Agencji TVN.