Materiały Tvn24.pl w serwisie MSN

08.09.2014

Współpraca Tvn24.pl i Microsoft ułatwi użytkownikom międzynarodowego serwisu MSN dostęp do wiadomości z Polski.

TVN Media Sp. z o.o., największe biuro sprzedaży reklam w Polsce, ogłosiło dziś, że podjęło współpracę z Microsoftem, światowym liderem branży IT, w obszarze udostępniania treści produkowanych przez tvn24.pl na nowatorskiej platformie informacyjno-rozrywkowej MSN.

Należący do TVN portal tvn24.pl, jeden z wiodących i najbardziej opiniotwórczych portali internetowych w Polsce, udostępniać będzie wiadomości polityczne, gospodarcze, sportowe, motoryzacyjne, lifestylowe, kulturalne i społeczne. Materiały zostaną opublikowane w serwisie internetowym i aplikacjach mobilnych Microsoftu o zasięgu międzynarodowym.

MSN to nowatorska platforma medialna obejmująca aplikacje smartfonowe, aplikacje desktopowe i serwis internetowy. Microsoft koncentruje się na rozwoju technicznym projektu, pozostawiając dostarczanie najwyższej jakości treści renomowanym Wydawcom, takim jak TVN.

Za realizację umowy po stronie TVN Media odpowiadać będzie Agencja TVN. Od 8 września usługa jest dostępna na całym świecie w wersji testowej dla chętnych użytkowników pod adresem preview.msn.com.

„TVN jest producentem i dystrybutorem najlepszych treści wideo – jakość i ilość materiałów oferowanych przez Agencję TVN nie ma sobie równej. TVN24 jako najbardziej godna zaufania marka informacyjna, lider w swoim segmencie rozpoczyna współpracę z Microsoft – liderem na skalę światową.” – mówi Tomasz Nabakowski, Dyrektor Agencji TVN.

„Całkowicie odmieniony MSN dotrze do ponad 400 milionów użytkowników na całym świecie. Jesteśmy zadowoleni, że będą oni mieli dostęp do wysokiej jakości treści z TVN24. Ideą nowego MSN jest właśnie połączenie najlepszych na świecie partnerów mediowych oraz nowatorskich usług i rozwiązań Microsoftu, aby ułatwić użytkownikom ich codzienne czynności” – mówi Michał Adamczyk, odpowiedzialny za rozwój MSN w Polsce.